Jump to content

Welcome to Technics Group PL

Guest Image

Welcome to Technics Group PL, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Technics Group PL by signing in or creating an account.

• Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Technics RS-BX 707 1.0.0

(1 review)

2 Screenshots

About This File

RS-BX707 instrukcja obsługi i serwisówka EN.

RS-BX707

3-głowicowy pokład kaset stereo (1991-92)

Specyfikacje

Typ: 3-głowicowy, pojedynczy kompaktowy pokład kasetowy

System gąsienic: 4-ścieżkowy, 2-kanałowy stereo

Prędkość taśmy: 4,8 cm/s

Głowice: 1 x kombinacja rekordu/odtwarzania, 1 x wymazywanie

Silnik: 1 x kołowrotek, 1 x capstan, 1 x drzwi

Typ taśmy: typ I, CrO2, Metal

Redukcja szumów: B, C

Rozszerzenie headroom: HX Pro

Pasmo częstotliwości: od 30 Hz do 19 kHz (taśma metalowa)

Stosunek sygnału do szumu: 74 dB (dolby C)

Wow i trzepotanie: 0,05%

Wejście: 60mV (linia)

Wyjście: 0.4V (linia)

Wymiary: 430 x 135 x 300mm

Waga: 5kg

What's New in Version 1.0.0   See changelog

Released

Dodano serwisówke EN

User Feedback

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest

kkanias

Cześć. Posiadam ten model od jakichś dwóch lat. Wcześniej miałem 505 i 605. Czytałem fora gdzie użytkownicy piszą, że magnetofon jest OK jednak brakuje mu duszy. Nie wiem co o tym sądzić. Nagrywam kasety na nim z youtube lub spotify i za nic nie mogę odróżnić wzorca od kopii na kasecie. Wg mnie nagrywa i odtwarza wzorowo. Może ktoś mi wyjaśni o co chodzi z tym bezdusznym odtwarzaniem? Nie rozumiem też jeśli ktoś pisze, że nagrywa fenomenalnie ale jak odtwarza to jest już gorzej. Jak to stwierdza? jak może coś nagrać dobrze, a odtwarzać już gorzej? To przecież bez sensu.

Wygląda bardzo dobrze. Do 100 mu brakuje z wyglądu. To prawda. Jeśli chodzi o użytkowanie jest świetnie. Kalibruje bardzo dobrze kasety co przekłada się na jakość nagrania. Ja nie słyszę różnicy między oryginałem, a kopią na kasecie. Kosztuje rozsądne pieniądze, a nie jak 100, której nie słyszałem i trudno mi się odnieść ale chyba nie może lepiej brzmieć jak płyta CD. 100 kosztuje na rynku wtórnym kosmiczne pieniądze i ciągnie za sobą 85, 905 i 965 ze względu na podobieństwo z wyglądu, nic po za tym.

Może ktoś, kto miał oba modele niech szczerze napisze coś o obu. 

Ja polecam 707. To bardzo dobry magnetofon.

Link to review

Technics Group PL

• Grupa zrzeszająca wszystkich fanów marki TECHNICS. Gorąco zapraszamy i zachęcamy do dyskusji, wymiany spostrzeżeń oraz doświadczeń związanych z ukochanym producentem sprzętu audio.

Informacje

Zawartość

• Create New...
UP